SCOPURI SI ACTIVITATI

Activitățile desfășurate de Asociația Tandem au fost îndreptate pana acum în special în direcția promovării sporturilor în echipe mixte, alcătuite din sportivi cu dizabilităţi şi sportivi valizi. Credem că acesta este cel mai eficient model de promovare a unui exemplu de cooperare şi interacțiune reală între persoanele cu dizabilităţi şi semenii lor.

În decembrie 2011 am stabilit împreună cu Alexandru Răcănel recordul de viteza la automobilism pentru nevăzători, pe pista aeroportului din Craiova.

În vara anului 2012, tot cu Alexandru, am parcurs pe o bicicletă tandem distanţa de la Arad la Londra, în cadrul campaniei Vezi Dincolo de Limite susținută de Dolce Sport.

În 2013, la invitația Asociației Assoc din Baia Mare, în aceeași componenţă, am fost promotorii campaniei Caravana Casper în care, sub sloganul Dărâmă Ziduri Pentru a Construi Punți, am parcurs 22 de orașe reședință de județ, tot pe bicicleta tandem.

În 2013 am înființat o nouă entitate numită Clubul Sportiv Tandem Arena, care își propune promovarea disciplinelor sportive paralimpice.

În prezent, prin prisma parteneriatului pe care îl avem cu Şcoala de Deficienți de Vedere Austrului din București, suntem în curs de identificare şi cooptare a unor baze sportive, care să se alăture demersului nostru de a selecționa şi antrena copii cu dizabilităţi în diferite ramuri sportive, şi de a forma echipe sportive împreună cu copii valizi de vârsta lor. Tot în această perioada am început să demaram proiectul Biciclete Pentru Licee, prin care ne propunem să oferim biciclete tandem școlilor pentru deficienți de vedere din ţară. Un prim pas l-am făcut alături de Şcoala Austrului, căreia i-am oferit din resurse proprii doua biciclete tandem şi un trainer fix de bicicletă pe care l-am amplasat în sala de sport. În derularea acestor activităţi ne bazăm pe sprijinul partenerilor noştri, Smart Atletic şi Bate Şaua.

Pe viitor, in afara domeniului sportiv, ne centrăm atenția asupra unor proiecte de maximă prioritate din domeniul accesibilizării urbane pentru persoanele cu deficienţe de vedere, bazate pe noile tehnologii inteligente şi pe utilizarea smart-phone-urilor. Aceste proiecte au ca scop accesibilizarea mijloacelor de transport cu noile tehnologii iBeacon cu ajutorul cărora utilizatorii nevăzători să știe numărul autobuzului, înainte ca acesta să sosească în stație. Pe de altă parte, urmărim dezvoltarea unei aplicații GPS accesibilizată persoanelor cu deficienţe de vedere. În derularea acestor activităţi ne stau alături Onix Beacon din Cluj, Up2Date Software şi Meridian Taxi. Iar pentru a ne sprijini în promovarea inițiativelor, ne susțin partenerii noștri, Hotnews şi GMP.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Diferentele nasc competente

%d blogeri au apreciat asta: