Smart Public Transport

Am lansat noul site al Asociatiei Tandem. Va rugam sa verificati acolo ultimele noutati despre proiecte.

www.asociatiatandem.ro

 

Cu bucurie va anuntam ca Asociatia Tandem a semnat un contract de sponsorizare cu Fundatia Vodafone Romania cu privire la implementarea proiectului Smat Public Transport (SPT). Acest contract a fost castigat in urma unui concurs de proiecte lansat in vara de Fundatia Vodafone Romania sub numele „Fondul pentru fapte bune”.
Pe scurt, SPT are ca scop accesibilizarea a 500 de mijloace de transport RATB cu dispozitive blue-tooth astfel incat sosirea lor in statie (si numarul autobuzului) sa fie comunicate pe smart-phone, printr-un program dedicat, gratuit, utilizatorilor nevazatori.
Multumim partenerilor nostri Onyx Beacon si RATB cu ajutorul carora vom implementa proiectul.
Multumim de asemenea Fundatiei Vodafone Romania, sponsor unic, care a crezut in ideea noastra si ne ajuta sa o punem in practica.
Lunar, va vom tine la curent cu stadiul de desfasurare al proiectului.
vodafone sigla

Reclame

14 gânduri despre „Smart Public Transport”

   1. Multumim pentru feedback. Pentru moment, SPT nu functioneaza precis decat pe liniile de troleibuze. In scurt timp speram sa finalizam si partea de autobuze. Ne cerem scuze pentru eventualele neplaceri pe care vi le-am cauzat.

 1. Cu se numeste aplicatia am probleme de vedere miopie 30 dioptrii am si probleme neurologice poate stiti vreo clinica care opereaza miopie decontata prin casa de asigurari bucuresti

 2. Care sunt cerintele aplicatiei? Adica ce versiune de IOS si de Android e necesara? Cati dintre nevazatorii din Bucuresti detin un smartphone care permite instalarea si rularea aplicatiei? Sunt 7000 de nevazatori in capitala…insa am impresia ca 5 mii sunt asistati social si nu isi permit un astfel de dispoozitiv…deci de unde 12 mii de utilizatori?…multumesc anticipat ptr raspuns

  1. Aplicatia este in teste din cate stiu. In bucuresti sunt mii de nevazatori care folosesc dispozitive mobile. 12 mii de interactiuni …se refera la numalul acestora pe luna…cel mai probabil. Daca domnul Georgescu va ajunge la Sound Of Science vom lamuri problema foarte simplu si usor. E important ca e un proiect unic.

  2. Exista in Romania tendinta de a considera persoanele cu dizabilitati ca permanenti beneficiari ai asistentei sociale. Aceasta este una din principalele si cele mai acute probleme cu care ne confruntam – nu le dam nici macar sansa de a fi considerati participanti egali la viata cetatii.
   Un simplu studiu ar arata ca,
   1 – deficientele, de vedere sau de alta natura nu sunt „boli ale clasei sarace”. Exista un numar destul de mare de copii si adulti cu situatie materiala buna, fie din familie, fie pentru ca sunt angajati si au salarii, si care au acces la tehnologie si au nevoie sa calatoreasca. Sa nu uitam ca cea mai mare parte a absolventilor scolilor si liceelor pentru deficenti de vedere urmeaza scoala postliceala de kinetoterapie si lucreaza, mai apoi, in spitale sau ca maseuri in diferite saloane.
   2 – Telefonul este un aparat absolut necesar unui deficient de vedere. Pentru a utiliza un telefon mobil, un deficient de vedere are nevoie de un sistem de operare cu sinteza vocala. Vechiul sistem, Symbian, nu se mai fabrica. Aproape toti cei cu care am luat contact folosesc modele de telefoane smart, care au sinteza vocala (cititorul de ecran) incluse in sistemul de operare.

  1. Saptamana trecuta a avut loc lansarea oficiala a proiectului. Beaconurile sunt instalate pe liniile 86 si 90, pentru testare, aplicatia este gata, speram ca in 2 luni sa o lansam pe Applestore si Google Play.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Diferentele nasc competente

%d blogeri au apreciat asta: